ملکه دینگ
ملیت : ایرانی
-
قرن : 0
منبع : ایران در عهد باستان
هرمزد پس از مرگ پدر از دورى برادر مهتر خود پیروز كه آنگاه با لقب پادشاهى سكستان در سیستان حكومت داشت استفاده كرده تاج و تخت را تصاحب كرد. ظاهراً علت این جسارت هرمزد میل باطنى پدرش یزدگرد دوم به جانشینى او بود. فیروز (پیروز) كه خود را از نظر مهترى سزاوارتر به پادشاهى مىدانست، بگریخت و با سپاهى كه از نواحى شرقى آورده بود، به هرمزد كه در رى جاى داشت حمله برد.
در مدت جنگ این دو شاهزاده مادرشان كه دینگ نام داشت در تیسفون سلطنت مىكرد. از این ملكه مهرى پیدا شده كه صورت او را با اسم و لقبش با نبیشنان با نبیشن Banbishnan - Banbishn (ملكهى ملكهها) به حروف پهلوى در آن كنده شده است. این ملكه تاجى بر سر دارد كه بر فراز آن گیسوانش به شكل گویى با نوار كوچكى بسته شده است و گوشوارهاى كه داراى سه مروارید است در گوش و گلوبند مرواریدى در گردنش دیده مىشود. و گیسوان مجعدش را به چندین رشته بافته و فروهشته است.
اینكه در بعضى از روایات عربى آمده است كه پیروز از پادشاه هفتالیان سپاهى به یارى خواست، افسانه است؛ و منشأ آن ظاهراً تقلید از سرگذشت قباد پسر فیروز است، زیرا به قول مار كوارت هنگام مرگ یزدگرد دوم هنوز هفتالیان به مرزهاى ایران نرسیده بودند. اندكى برنیامد كه مردم از هرمزد دل آزرده شدند و هواخواه فیروز گشتند. فیروز به یارى رهام (رام یا ورهرام) كه از خانوادهى مهران بود و مربى و پرورندهى او بود هرمزده را شكست داده اسیر ساخت و بنا به روایت الیزئوس، مورخ ارمنى، رهام او را بكشت، و پیروز را بر تخت نشانید.
هفدمین پادشاه ساسانى (459 -457 م.) پسر یزدگرد سوم گرفتار طغیان برادر خود فیروز گردید و كشته شد.
فعالیت ها : : مشاهیر / سیاست
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}